8 עובדות שלא ידעתם על חג פורים

עובדות על פורים

חג הפורים הינו חג יהודי שנחגג בחודש אדר (מרץ). החג נקבע כיום הודאה לאלוהים מכיוון שביום זה היהודים ניצלו מרצח עם שרצה לקיים המן האגגי – משנה למלך אחשוורוש, באימפריה הפרסית. זהו חג שמח מאוד בו מתחפשים, שותים, וסועדים כמו מלכים, ודואגים לנזקקים.

ריכזנו עבורכם עובדות שאתם חייבים להכיר על החג הכי שמח בשנה:

  1. בחג פורים יש 4 מצוות חשובות. מקרא מגילה: מספר את הסיפור שקרה לעם היהודי בפרס כיום איראן. משלוח מנות: נותנים מארז ובו לפחות 2 מנות לקרובי משפחה, מכרים, ואפילו לאנשים זרים. מתנות לאביונים: עוזרים לאנשים נזקקים ונותנים צדקה לכל הפושט יד. משתה ושמחה: עורכים סעודה גדולה ומרשימה ושותים המון יין.
  2. לאסתר המלכה (דמות ראשית בסיפור המגילה) היה שם אחר, לאסתר היה שם עברי – הדסה, השם אסתר הגיע מהשפה הפרסית.
  3. העם היהודי כמעט ונמחק לגמרי. בזמן ממלכתו של אחשוורוש, כל יהודי העולם גרו בפרס – מה שאומר שאם אכן הייתה מתקיימת גזירתו של המן, העם היהודי היה נמחק לגמרי.
  4. מרדכי היהודי הוא הראשון שנקרא כך. לפני מרדכי היהודי היה נהוג לקרוא ליהודים “עבריים” או “ישראליים”.
  5. חג הפורים לא מוזכר בתנ”ך. חג פורים אינו רשום או מוזכר בתנ”ך ולמרות זאת נחגג כמו חגים אחרים ויש בו מצוות חשובות.
  6. במהלך קריאת המגילה מרעישים כששומעים את המילה המן. כשקוראים את המגילה ושומעים את המילה “המן” כולם מרעשים ברעשנים או בכל דרך אחרת, וזאת כדי למחות את זכר המן.
  7. לא בכל הערים חוגגים באותו היום. פורים מתחלק ל- 2 ימים שונים. בערים שהיו מוקפות בחומה (בתקופתו של יהשוע בן נון) חוגגים יום אחד אחרי ערים שלא היו מוקפות בחומות.
  8. בחג פורים אוכלים מאכלים סמליים. בניגוד לרוב הניסים שנעשו לעם ישראל, שהיו גלויים וברורים לכול, נס פורים היה נסתר באופיו, ולכן הכינו בו מאכלים המשלבים חומרי גלם מוסתרים. נהוג במיוחד לאכול עוגיות אוזני המן וקרעפלאך (כיסוני בשר).
Total
0
שיתופים
Total
0
שיתוף